Okulumuzda Münazara Etkinlikleri

Okulumuz 11. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Işılay Yalçın moderatörlüğünde müfredat kapsamında bulunan münazara etkinliği için biraraya geldi. Önce sınıflar kendi içinde grup oluşturarak tartışmaya katıldı. Ardından her sınıfı temsil eden dört öğrenci ile sınıflararası turnuva başlatıldı. İlki 11/G ve 11/H sınıfları arasında yapılan münazaranın konusu "Yapay Zeka Çalışmaları Tüm Dünyada Durdurulmalıdır./Durdurulmamalıdır." olarak belirlendi.

Tüm jüri üyeleri münazaranın sonunda böyle etkinliklerin öğrenciyi, ders kitaplarının dışında diğer eserleri okumaya ve başka kaynakları araştırıp değerlendirmeye yönelttiğini, öğrencilerin konuşma kuralları doğrultusunda konuşmalarına yardım ettiğini ve öğrencilerin düşüncelerini arasında bir sentez yapma imkanı sağladığına dikkat çekti.

Etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkısı olan Işılay Yalçın öğretmenimiz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

06.03.2023 336