Almanya Hareketliliği

K229 Erasmus+ projemiz ' Building a Democratic School Culture' kapsamında Almanya' nın Bremenhaven şehrindeki Gymnasiale Oberstufe des Schulzentrums Carl Von Ossietzki okulundaydık. Porje koordinatörünün ev sahipliğinde yapılan bu çalışmada okulumuzu Proje Koordinatörümüz Raziye USLU ve Müdür yardımcımız Meltem Berrin CANSIZ ile öğrencilerimiz Cem KARASEYFİOĞLU ve Irmak İNAN temsil etti. Bu hareketlilikte tüm ortak ülkelerdeki okul yönetim teşkilatlarının tanıtılması, demokratik bir okulda paydaşların hakları, görevleri ve sorumluluklarının tartışıldığı grup çalışmaları ve ideal demokratik okul bildirgesi hazırlama konularında çalışmalar tamamlandı. Tüm ortak ülkelerdeki okul yönetimleri ve milli eğitim teşkilatları hakkında bilgi edinildi. Demokratik bir okulda öğretmen, öğrenci, yönetici, personel ve velilerin hak, görev ve sorumlulukları konusunda farkındalık kazanıldı.

Ev sahibi kurum ve ülke hakkında bilgi deneyim kazıldı. İşbirlikli çalışmalarla ortak ülkelerin katılımcıları arasında güçlü bir kültürel bağ kuruldu.

Erasmus+ projelerinin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz kültürel ve uluslararası kaynaşma, yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi vb. konularda kazanımlar ile projemizin bu hareketliliği de amacına uygun şekilde gerçekleştirildi.

10.03.2023 208

10-03-202310-03-202310-03-202310-03-202310-03-202310-03-202310-03-2023