Küresel Isın-MA

Küresel Isın-MA

Küresel Isın-MA adlı e-Twinning projemiz pandemi öncesinde başlatılmış olup, pandemi döneminden sonra tekrar uygulamaya sokulmuştur.

19.10.2021 938

HEDEFLER

Projede öncelikle öğrencilerimizin küresel ısınma konusunda bilgi sahibi olmasını, etkilerini görme ve çözüme bireysel bazda katkıda bulunmaları için yapılabilecek bir şeyler olduğunu fark ettirmeyi önceliyoruz. Doğada insan eliyle yaratılan tahribatı günlük hayatlarında fark etmeyen bireylere bu durumun uzun vadede etkilerini anlatmak, doğaya ve bizden sonraki nesillere karşı sorumluluk bilinci oluşturmak ve her bireyin küçük ya da büyük bu sorunun çözümünde günlük hayatta alınabilecek küçük önlemler ile katkı sağlayabileceğini fark ettirmek en önemli hedeflerimiz arasında. Doğal kaynakların tükenebilir olduğunu, biz insanların doğaya sahip değil küçük bir parça olduğumuzu ve her zaman bilinçli tüketiciler olarak hareket etmemiz gerektiğini öğrencilerimize aktiviteler ve bilgilendirme çalışmaları ile anlatmak ve onları çözümün bir parçası haline getirmek öğrencilerimizin kazanması umduğumuz en öncelikli kazanımlardır. 

Online başlangıç toplantısı ile başlayan projemizi öğrencilerimiz ile hazırladığımız 'Küresel Isınma Bilgilendirme Kitapçığı' ile devam ettirdik.

Küresel ısın-MA

 

 

 

Sonrasında ağaç dikimi çalışmaları ile etkinliklerimize ara vermeden projemizi tanıtmaya ve amaçlanan hedeflere ulaşmaya çalıştık. 

Küresel ısın-MAKüresel ısın-MAKüresel ısın-MAKüresel ısın-MAKüresel ısın-MAKüresel ısın-MAKüresel ısın-MA

 

 

 

 

 

Küresel ısınmanın etkilerini öğrencilerimizin gözünden fotoğraflar ile anlatmaya çalıştık ve çekilen fotoğrafları okullarımızda paylaştık. Her kapak bir hayat sloganıyla da mavi kapak toplamaya ve bu kapaklardan tasarım yaparak küresel ısınmaya dikkat çekmeye çalışmaya devam ediyoruz.

Küresel ısın-MAKüresel ısın-MAKüresel ısın-MAKüresel ısın-MAKüresel ısın-MAKüresel ısın-MA

 

 

 

 

 

Projemizde çevre bilinci oluşturmak ve küresel ısınmanın etkilerinin azaltılmasına çözüm bulmak amacıyla küresel ısınmanın etkileri ve yapılabilecekler konusunda bir el kitapçığı, herkese açık sosyal medya hesapları, çekilen fotoğrafların birleştirileceği bir albüm çalışması, küçük bir yeşil alan ve atık şişe kapaklarından yapılacak yaratıcı tasarımlar nihai ve en somut çıktılarımız olacak. Ayrıca okullarda bir enerji tasarrufu hareketi başlatmayı ve bunları bağlı bulunduğumuz ilçelerde yaygınlaştırmayı planlıyoruz.

Küresel ısın-MAKüresel ısın-MAKüresel ısın-MA