Kurum Kültürü

12.03.2021 865

Okulumuzda eğitimin evrenselliği ilkesi ve "tüm öğrenciler öğrenebilir ve tüm öğretmenler öğretebilir" anlayışı üzerine akademik bilgiye dayalı bir kurum kültürü oturtulmaya çalışılmaktadır. Bunun bir gereği olarak her türlü öneri, bilgi ve uygulamalar mevzuatına veya akademik bilgi ve kültüre dayandırılmaya çalışılmaktadır.

Okulumuz personeli arasında saygı ve empatiye dayalı bir iletişim ve üst düzeyde paylaşım ve yardımlaşma vardır. Bu çerçevede zümre içinde ve zümreler arası işbirliği yapılmaktadır. Toplantılarda mevzuat tekrarından daha çok personeli güçlendirmeye dönük bilgi alışverişine önem verilmektedir.

Okulumuz başat değeri öğrencidir. Okulumuzun tüm çalışanları değerli ve önemli olmakla birlikte üretkenlik sağlamakta öne çıkanlar daha önemli kabul edilmektedir. Çünkü eğitime üretkenlikle katkı sağlama, okulumuzda öne çıkma konusunda geçerli tek kulvardır.

Acil konular dışında tüm kararlar öğretmen kurulunda ya da diğer kurul, ekip ve komisyonlarda alınmaktadır. Kişisel karar ve uygulamalar okulumuzun benimsediği yönetim anlayışı olarak görülmemektedir.

Öğretmen-öğrenci veli üçgeninde fazla bir sorun yaşanmamaktadır. Gözlemlenen bazı sorunlar da iletişimsizlikten kaynaklanmaktadır. Bu bakımdan kurum içi iletişimi geliştirilecek yöntemler bulma konusunda çaba sarf edilmektedir. Öğrencilerimize iyi bir insan, iyi bir vatandaş olma temel hedef olarak kazandırılmaya çalışılmaktadır.