DiGree Başlıyor

Okulumuzun Erasmus+ programlarındaki yeri giderek artıyor. Bu sene kabul edilen 2022-1-TR01-KA220-SCH-000087638 numaralı yeni projemiz  ‘ DiGree: Digital Green’ ile uluslararası projelerdeki yolculuğumuza devam ediyoruz. Çağımızın en önemli sorunu olan iklim değişikliği, küresel ısınma, sıfır atık gibi konularda dünyamızı koruma ve bilinçli bireyler yetiştirmek üzere başladığımız bu proje ile paydaşlarımız ile amaçlarımız;

•  İklim değişikliği, küresel ısınma, ekolojik denge, temiz enerji, sürdürülebilir çevre ve enerji verimliliği gibi kavramlar hakkında bilgilendirmek.

•  Enerjiyi akıllıca kullanmaya teşvik etmek

•  Temiz enerji kullanmak,

•  Bazı kolay ama etkili yollarla iklim değişikliğine katkıda bulunmak

•  Daha az araba kullanmak,

•  Daha çok geri dönüşüm yapmak,

•  Çok ambalajlı ürünlerden kaçınmak ve elektronik cihazları kapatmak.

•  Tercihlerinde, tüketim alışkanlıklarında ve yaşam tarzlarında değişiklik yapmak

•  Doğal kaynakları kullanmaya ve yenilenebilir enerji kaynaklarını tercih etmeye teşvik etmek

•  Sürdürülebilir bir çevre geri dönüşümüne katkıda bulunmak ve atıklarımızı en aza indirmek,

•  kendi bahçemizi büyütmek, toplu taşıma / çevre dostu ulaşım vb.

•  Çevre eğitiminin önemine dikkat çekmek

•  Eko ve yeşil binalar inşa etmek

•  Hedef gruplarımızın yeşil becerilerini geliştirmektir.

Bu amaçlara uygun olarak yapacağımız faaliyetler ile gençler, öğrenciler, öğretmenler, akademisyenler, veliler, okullar, üniversiteler, yerel topluluklar, belediyeler gibi proje etkinliklerine veya faaliyetlerine katılan doğrudan yararlanıcılar, -örgün/yaygın eğitim kurumları ve öğrencileri, STK'lardan sosyal aktörler, sivil toplum; yerel/ulusal/uluslararası topluluklar, çevre kuruluşları ile işbirliği içerisinde bir farkındalık yaratmak istiyoruz.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülecek bu projede okulumuz  Torbalı Anadolu Lisesi olarak, Almanya’ dan Innovations- und Dienstleistungsgesellschaft Fichtelgebirge mbH, yine Almanya’ dan kardeş okulumuz olan Staatliche Realschule Selb, Çek Cumhuriyeti’nden Zakladni Skola Martina Luthera ve İtalya’ dan Universita Della Calabria ile çalışacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Projede ayrıca bağlantılı ortaklarımız Torbalı Belediyesi ve Anadolu Üniversite bizlere destek vermek üzere projede yer alacaklar.

Torbalı Anadolu Lisesi olarak Erasmus+ programlarında uluslararası projelerde yer almanın motivasyonu ile Küresel Isınma konusunda bizler de üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmak için hazırız.

05.04.2023 266

05-04-202305-04-2023